wtorek, 23 lutego 2016

pesto jarmużowe

Jak wiecie moja miłość do pesto rośnie proporcjonalnie do wykonywania go przeze mnie w domu. Jak dla mnie niesamowite jest to, że można je zrobić praktycznie z wszystkiego :) 
Dzisiejsza propozycja z jarmużu. A ponieważ jarmuż zdrowy to przemycam go praktycznie wszędzie gdzie się da. 



Składniki:

  • 2 duże garście jarmużu
  • 1 ząbek czosnku 
  • oliwa

Przygotowanie:


  • do blendera wrzucamy jarmuż i czosnek i odrobinę oliwy - miksujemy 
  • dolewamy oliwę tak pesto uzyskało odpowiednią konsystencję - musiałam niestety dodać odrobinę wody bo misker nie wyrabiał ... następnym razem użyję Thermomixa 






A pesto używamy do wszystkiego .... Ta wersja pójdzie do nadziewanych muszli - ale o tym niebawem :)

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)