chipsy jarmużowe
Wiele na ich temat słyszałam. Ale wiecie jak to jest - trzeba samemu spróbować, żeby zobaczyć co to. Powiem jedno, jak dla mnie świetna alternatywa do podgryzania zamiast orzeszków. Lekkie, chrupiące i mega smaczne. Nawet Miśka krzyczała żeby dać Jej więcej :)
Składniki:
- 1/2 paczki jarmużu
- sól i pieprz
- oliwa lub olej (łyżeczka)
Przygotowanie:
- jarmuż myjemy i dokładnie suszymy - jeśli mamy już umyty idziemy dalej
- odcinamy grube części i wkładamy do miski
- delikatnie solimy, pieprzymy i podlewamy oliwą/olejem - dokładnie mieszamy
- układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
- pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok 3-5 min, tak aby był chrupiący ale nie spalony
- najlepiej sprawdzić na jednym chipsie czy jest dobry
No i oczywiście Miśka w akcji :)
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)