zupa minestrone
Jak wiecie zupy lubimy, najlepiej jak są pożywne i wystarczą za cały obiad. A jak takie mają być to muszą być z dużą ilością warzyw. Jeśli dodamy do niej ziemniaki (tak tak to też warzywo :) ) albo makaron (u nas ostatnio króluje MALMA) to uzyskamy idealne połączenie.
Składniki:
Składniki:
- 1 cebula pokrojona na połówki
- 120 g pora pokrojonego w talarki
- 40 g oliwy z oliwek
- 600 g ulubionych warzyw pokrojonych na kawałki (np ziemniaki, marchew, seler, cukinia, pomidory)
- 1000 g wody
- 2 kostki bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka soli
- 120 g makaronu drobnego - u nas MALMA chifferi rigati
Przygotowanie:
- do naczynia miksującego włożyć cebulę i por - rozdrobnić czas 5 s/ obr 7
- dodać oliwę - dusić 3 min/Varoma/obr 1
- dodać warzywa i rozdrobnić 6 s/ obr 4
- dodać wodę i bulion - gotować czas 15 min/ temp 100 st/ obr wsteczne/ obr 1
- dodać sól i makaron - gotować zgodnie z czasem podanym na opakowaniu makaronu/100 st/ obroty soft (łyżeczka)
- zupę podawać z oliwą najlepiej posypaną parmezanem
Smacznego !we
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)