wtorek, 19 kwietnia 2016

mini caprese

Kolejna propozycja na szybki lunch do pracy. W lodówce zawsze znajdę mozzarellę, pomidory też się znajdą. Caprese bardzo lubię, ale dlaczego nie można by jej trochę zmienić. Tym razem w wersji mini - z aromatyczną mozzarellą i bazylią.





Składniki:
  • kilka kulek mini mozzarelli - u mnie marynowana (przepis tutaj)
  • kilka sztuk pomidorków koktajlowych
  • garść świeżej bazylii
  • łyżeczka oliwy z marynaty

Przygotowanie:
  • mozzarellę i pomidorki dzielimy na połówki
  • bazylię siekamy
  • wszystkie składniki mieszamy ze sobą i podlewamy oliwą
  • przekładamy do słoiczka i zabieramy ze sobą na drogę :)




i oczywiście Misia w swoim żywiole ;)



Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)