sól ziołowa
Kupić w sklepie zawsze łatwiej, ale wiecie co - samemu zrobić chyba jeszcze prościej. Wykonanie trwa niecałą minutę, a zapach jaki się roznosi podczas mielenia .... od razu człowiek zastanawia się do czego doda sól, która aromatem powala. Idealna do zup, sosów czy sałatek. A na sezon grillowy, który zbliża się wielkimi krokami, będzie się nadawała idealnie do marynat do mięs.
Składniki:
Składniki:
- 5 łyżeczek ulubionych ziół - np bazylia, oregano, tymianek, lubczyk, rozmaryn
- 200 g soli morskiej
Przygotowanie:
na Thermomix
na Thermomix
- do naczynia miksującego wsypać zioła i sól - zemleć czas 20-30 s / obr 7-8
- przełożyć do słoika (najlepiej typu twist) i przechowywać w suchym miejscu
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)