miodowy batonik
Kolejna porcja domowych słodkości. Jak dla mnie te zdecydowanie należą do moich ulubionych. Coś małego, miodowego i z białą czekoladą. Niebo w gębie.
Składniki:
- ok 100 g miodowych płatków
- 1-2 łyżki miodu
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka mleka w tubce
- 1 tabliczka białej czekolady
Przygotowanie:
- w garnku rozpuszczamy masło, miód i mleko
- gdy już składniki się dobrze połączą dodajemy miodowe płatki i dokładnie mieszamy, tak aby wszystkie były obklejone
- przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia - jeśli mamy silikonową nie trzeba, i odkładamy do lodówki ok 2 h
- po tym czasie roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej
- wyciągamy masę - na spód wylewamy czekoladę i układamy na niej batona
- odstawiamy ponownie do lodówki - najlepiej na całą noc
- wyciągamy batona i kroimy w odpowiednie dla nas kawałki
Smacznego i wszystkiego słodkiego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)