kaszotto
Chwilowa przerwa spowodowana zawirowaniami zakończona. Na szczęście wszystko wraca do normy, a wraz z nią pyszny obiad jednogarnkowy. Tak szczerze powiem, to znalazło się w nim po trochu wszystko co miałam w lodówce czy zamrażalniku. Ale jak to smakuje :) Polecam każdemu na ciepło i zimno.
Składniki:
- 1 cebula
- 1/2 szklanki fasolki szparagowej - miałam mrożoną
- 1/2 szklanki marchewki z groszkiem - miałam mrożoną
- kilka liści kapusty pekińskiej
- kilka pieczarek
- 1 mała cukinia
- kilka różyczek kalafiora i brokuła
- puszka pomidorów
- 1 woreczek kaszy gryczanej - u mnie biała
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra, curry - proponuję dodać swoje ulubione przyprawy :)
- woda
Przygotowanie:
- cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku
- dodajemy pokrojoną fasolkę i marchewkę z groszkiem - chwilę podsmażamy na wolnym ogniu
- pieczarki kroimy w paski, a kapustę w kostkę i dodajemy do garnka - dokładnie mieszamy i podlewamy delikatnie wodą
- kalafior i brokuł dzielimy na mniejsze kawałki, cukinię kroimy w kostkę i dodajemy do garnka wraz z przyprawami - chwilę dusimy
- po paru minutach dodajemy puszkę pomidorów i kaszę (wyciągniętą z woreczka) i podlewamy wodą tak, aby wszystkie składniki zostały przykryte
- gotujemy przez ok 15-20 minut od czasu do czasu mieszając
- pod koniec ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku :)
Smacznego !
ps. idealnie nadaje się na lunch do pracy :)
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)