sobota, 8 września 2012

"ogniste pulpety"

Tak je nazwał R jak trafił na płatek chili :)



Składniki: (na dwie osoby na dwa dni)
  • 300 g mięsa mielonego - u mnie łopatka
  • jajko
  • marchew
  • płatki ostrej papryki chili
  • papryka słodka
  • przyprawa do mięs
  • wegeta

dodatkowo jak chcemy zapiec - tak jak na zdjęciu - pomidorki i kulki mozarelli.

Przygotowanie:
  • Do mięsa mielonego dodajemy jajko i przyprawy.
  • Na dużych oczkach ścieramy marchew i dodajemy do mięsa.
  • Następnie składniki mieszamy i formułujemy w kuleczki (na pulpety), wrzucamy na wodę i gotujemy ok 15 minut.
  • Tym razem zrobiłam z sosem koperkowym

  • Dodatkowo jak widać na zdjęciu zrobiłam dwa kotlety w piekarniku z pomidorkami i kulkami mozarelli. Zapiekamy w temp 200 stopni ok 20 minut.


Wyszły przepyszne i te w sosie koperkowym i te zapiekane - tylko "biada" temu kto trafi na chili :) 

Smacznego !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)