czekolada na gorąco

Są takie dni w tygodniu że potrzebna tylko czekolada na gorąco, kąpiel i książka.
I obawiam się, że niedługo takich dni może być więcej ... jesień idzie ... już ją czuć.




Składniki:
zrobiłam z połowy ponieważ tylko dla siebie
  • 500 ml mleka (dałam 250)
  • 100 - 150 g czekolady (dałam 50 g gorzkiej)

Przygotowanie:
  • Do naczynia miksującego wlewamy mleko i dodajemy czekoladę.
  • Podgrzewamy 6 min/ temp 80 st / obr 2


 Dzięki uprzejmości Pani Justyny mogłam wykorzystać przepisy z książki "Tak lubię gotować" 
Dziękuję bardzo :)))

 



A na koniec odrobinę szaleństwa :)


Smacznego !

Komentarze

  1. Czekolada dobra na wszystko. Niestety, jak zacznę sobie taką humor poprawiać, to się niedługo w drzwiach nie zmieszczę ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. fakt trzeba sobie taką przyjemność dawkować - ale i tak jest mega przyjemnie :))

      Usuń

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)

Najczęściej wyszukiwane przepisy :)