placuszki dyniowe

Jakiś czas temu kupiłam niewielkie dynie piżmowe. Dlatego sezon jesienny uważam za otwarty, a jak jesień to dynia jako główny składnik. A co dla mnie najważniejsze w tym roku, muszę tak wszystko robić, żeby podniebienie naszego Malucha było zaspokojone. A na nasze nieszczęście może i je dużo, ale z wybranych kategorii. A do jednej z nich należą wszelkiej maści placuszki. Stąd też postanowiłam przemycić dynię właśnie w nich. W smaku idealne, lekko słodkawe z przepięknym kolorem. 



Składniki:
  • puree z niewielkiej dynii piżmowej - przepis tutaj 
  • 1 jajo
  • 2 łyżki mąki 
  • sól i pieprz do smaku 

Przygotowanie:
  • do puree z dyni dodajemy jajo i dokładnie mieszamy 
  • dodajemy powoli mąkę z solą i pieprzem i ponownie mieszamy
  • smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron (niecała minutka na jedną stronę)




I test smaku zdany : )




Smacznego !

Komentarze

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)

Popularne posty