placuszki dyniowe
Jakiś czas temu kupiłam niewielkie dynie piżmowe. Dlatego sezon jesienny uważam za otwarty, a jak jesień to dynia jako główny składnik. A co dla mnie najważniejsze w tym roku, muszę tak wszystko robić, żeby podniebienie naszego Malucha było zaspokojone. A na nasze nieszczęście może i je dużo, ale z wybranych kategorii. A do jednej z nich należą wszelkiej maści placuszki. Stąd też postanowiłam przemycić dynię właśnie w nich. W smaku idealne, lekko słodkawe z przepięknym kolorem.
Składniki:
- puree z niewielkiej dynii piżmowej - przepis tutaj
- 1 jajo
- 2 łyżki mąki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- do puree z dyni dodajemy jajo i dokładnie mieszamy
- dodajemy powoli mąkę z solą i pieprzem i ponownie mieszamy
- smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron (niecała minutka na jedną stronę)
I test smaku zdany : )
Smacznego !
sezon na dynię w pełni :) pyszne!
OdpowiedzUsuńOj tak :)
Usuń