zupa z dynią i soczewicą

Czas na dynię nadszedł. Za oknem robi się coraz szybciej ciemno i kolory jesieni powoli przeważają. Dlatego jemy częściej zupy. Soczewica zagościła teraz na całego w moim domu to w połączeniu z cudem dyni da nam coś smakowitego. Zupa ta będzie idealna na chłodniejsze dni, a co najważniejsze jest bardzo sycąca. Poskromi nasz głód na kilka godzin spokojnie. 




Składniki:
  • 0.5 kg dyni
  • 200 g ciecierzycy w zalewie
  • 700 ml bulionu
  • 100 g mleka kokosowego
  • sól i pieprz do smaku
  • masło

Przygotowanie:
  • dynię kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle
  • po kilku minutach dodajemy bulion i gotujemy ok 15-20 min 
  • dodajemy odsączoną ciecierzycę i gotujemy kolejne 15-20 min 
  • dodajemy mleczko kokosowe i dokładnie blendujemy - doprawiamy do smaku 




Smacznego !

Komentarze

Najczęściej wyszukiwane przepisy :)