zupa z dynią i soczewicą
Czas na dynię nadszedł. Za oknem robi się coraz szybciej ciemno i kolory jesieni powoli przeważają. Dlatego jemy częściej zupy. Soczewica zagościła teraz na całego w moim domu to w połączeniu z cudem dyni da nam coś smakowitego. Zupa ta będzie idealna na chłodniejsze dni, a co najważniejsze jest bardzo sycąca. Poskromi nasz głód na kilka godzin spokojnie.
Składniki:
- 0.5 kg dyni
- 200 g ciecierzycy w zalewie
- 700 ml bulionu
- 100 g mleka kokosowego
- sól i pieprz do smaku
- masło
Przygotowanie:
- dynię kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle
- po kilku minutach dodajemy bulion i gotujemy ok 15-20 min
- dodajemy odsączoną ciecierzycę i gotujemy kolejne 15-20 min
- dodajemy mleczko kokosowe i dokładnie blendujemy - doprawiamy do smaku
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)