pierś z kurczaka nadziewana warzywami

Wariacje na tema piersi z kurczaka ciąg dalszy. Jeśli tak mogę powiedzieć wolę drób, a zwykłe kotlety już mi się trochę znudziły. W związku z tym dzisiaj kolejna porcja nadziewanego kuraka. Każdy z nas ma marchewkę, seler i pora w domu. A to jest idealne nadzienie. I obiad gotowy jest w 30 minut.



Składniki:
  • pierś z kurczaka
  • niewielka marchewka
  • kawałek białej części z pora
  • kawałek selera
  • sól i pieprz 

Przygotowanie:
  • pierś z kurczaka rozbijamy - solimy i pieprzymy z obu stron
  • warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy na łyżeczce masła
  • podsmażone warzywa układamy na piersi i zawijamy - spinamy wykałaczkami
  • pierś smażymy na patelni na której były wcześniej warzywa - tak aby mieć pewność, że kurczak jest już gotowy 

Podajemy z ulubionymi dodatkami - ryż, kasza czy ziemniaki.

ps. pamiętajmy, aby przed podaniem usunąć wykałaczki ;-)





Smacznego !

Komentarze

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)

Najczęściej wyszukiwane przepisy :)