fasolka szparagowa w occie balsamicznym
Nie wiem jak Wy, ale ja jestem wielkim fanem fasolki szparagowej. Jednak tradycyjna propozycja czasami nie wystarczy. Tym razem próbowałam uzyskać smak jaki pamiętam z domu. Mój Tato uwielbia eksperymentować w kuchni i kiedyś zaproponował mi takie połączenie - jednak do tego dodałam sezam. A co też lubię coś zmieniać.
Składniki:
na jedną porcję
- duża garść ugotowanej fasolki szparagowej
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki sezamu
- 1 łyżka octu balsamicznego
Przygotowanie:
- na suchej patelni prażymy sezam, tak aby było czuć jego specyficzny zapach
- odstawiamy sezam do osobnej miseczki
- na patelni podsmażamy delikatnie posiekany czosnek
- dodajemy ocet balsamiczny i od razu dodajemy fasolkę
- dokładnie mieszamy tak aby fasola oblepiła się octem
- dodajemy sezam i delikatnie mieszamy
- podajemy na ciepło - chociaż na zimno równie dobrze smakuje :)
Smacznego !
bardzo apetycznie to wygląda, az by się chciało iśc od raz na zakupy i zrobić sobie takiej fasolki.
OdpowiedzUsuń