sobota, 9 stycznia 2016

śledzik w majeranku

W karnawałowym szaleństwie nie może zabraknąć śledzika. Wariacji jest wiele, a że w kuchni majeranek zawsze jest, to polecam szybką w produkcji wariacje na temat śledzika. Co prawda śledzik musi się przegryźć, ale warto poczekać :) 



Składniki:
  • 4 płaty matiasów
  • 2 łyżki majeranku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku 
  • olej

Przygotowanie:
  • śledzia namoczyć, po czym pokroić w małe kawałki 
  • cebulę pokroić w piórka
  • czosnek posiekać
  • wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wkładać do czystego słoika 
  • śledzika zalać olejem po sam brzeg - nie może wystawać :) 
  • zakręcić słoik i odstawić na ok 3 dni, tak żeby smaki się sobą nacieszyły ;)



Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)