śledzik w majeranku
W karnawałowym szaleństwie nie może zabraknąć śledzika. Wariacji jest wiele, a że w kuchni majeranek zawsze jest, to polecam szybką w produkcji wariacje na temat śledzika. Co prawda śledzik musi się przegryźć, ale warto poczekać :)
Składniki:
- 4 płaty matiasów
- 2 łyżki majeranku
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- olej
Przygotowanie:
- śledzia namoczyć, po czym pokroić w małe kawałki
- cebulę pokroić w piórka
- czosnek posiekać
- wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wkładać do czystego słoika
- śledzika zalać olejem po sam brzeg - nie może wystawać :)
- zakręcić słoik i odstawić na ok 3 dni, tak żeby smaki się sobą nacieszyły ;)
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)