poniedziałek, 25 stycznia 2016

pesto ze szpinaku

Tak jak sobie obiecałam, więcej pesto w moim życiu. Tak obietnicy dotrzymałam. Tym razem bardzo zielono za sprawą szpinaku. Świeży szpinak nie jest zły :) Przekonałam się do niego dopiero niedawno, ale miłość została odwzajemniona.

Składniki:
  • 2 duże garście świeżego szpinaku
  • 2 gałązki świeżej bazylii
  • 1 ząbek czosnku 
  • olej lub oliwa
Przygotowanie:
  • zieleninę opłukać dokładnie i pozbawić gałązek
  • do naczynia miksującego włożyć czystą zieleninę, czosnek i odrobinę oleju - dokładnie zmiksować
  • gdy potrzeba dodawać oliwę - do uzyskania przez siebie odpowiedniej konsystencji
  • przełożyć do słoiczka lub podawać od razu

U mnie oczywiście podane od razu z makaronem - wariacja na ten temat już jutro :)



Smacznego !

2 komentarze:

zostaw po sobie ślad :)