wtorek, 26 stycznia 2016

makaron z pesto ze szpinaku

W Lidlu jest tydzień włoski i moje ulubione makarony w cudnej cenie. Z makaronem w koszyku wylądował od razu szpinak i tak powstało pesto - przepis wczoraj. Dlatego długo nie trzeba było czekać na wariację makaronową z pesto. Niczego więcej człowiekowi do szczęścia nie potrzeba ... No może czasami kieliszek wina jeszcze, ale to po 18-tce ;-)



Składniki:
  • makaron
  • pesto ze szpinaku - przepis tutaj
  • sól i pieprz

Przygotowanie:
  • makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu
  • cebulę pokroić w prążki lub kostkę i zeszklić na patelni
  • ugotowany makaron odcedzić i przełożyć z powrotem do garnka, w którym się gotował
  • dodać do niego cebulkę i pesto - doprawić solą i pieprzem do smaku
  • dokładnie wymieszać i przez chwilę pozostawić na małym ogniu, żeby składniki mogły sobą przejść
  • podawać natychmiast, na ciepło smakuje najlepiej
Gdy komuś będzie czegoś za mało, można dodać łyżkę śmietany lub jogurtu ;)






Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)