czwartek, 21 stycznia 2016

makaron z dyni

Wczoraj upiekłam dwie pieczenie na jednym ogniu. A w zasadzie jedną dynię na dwa dania :)
Z jednej części przygotowałam puree - przepis znajdziecie niedługo. Z drugiej części, ponieważ była to dynia makaronowa, postanowiłam zrobić makaron - bazę do obiadu. Proste, a przecież to lubimy najbardziej.




Składniki:
  • dynia

Przygotowanie:
  • dynię myjemy, dzielimy na pół i wydrążamy pestki
  • układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową
  • pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok 30 min (sprawdzamy patyczkiem czy dynia jest miękka, jeśli nie to jeszcze trochę czasu potrzebuje)
  • widelcem skubiemy dynię i powstaje nam makaron :)
  • Nie wiem jak Wy, ale ja lubię takie rozwiązania. Smacznie, zdrowo, kolorowo


     

     

    ps. dynia ma tak piękny kolor - niczego nie zmieniałam w zdjęciach :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)