schab pod warzywną pierzynką
Schabowego zna każdy, lecz nie każdy lubi takiego zwykłego, z patelni w bułce tartej.
Skoro już odpaliłam piekarnik, to postanowiłam wykorzystać sytuację. Warzywa w domu zawsze znajdę i tak oto powstał pomysł na schab pod warzywną pierzynką. Pierzynka z ciemnych warzyw, ale to taka moja pierwsza wariacja :)
Składniki:
na jedną porcję
- kotlet schabowy
- cebula
- połowa niedużego bakłażana
- duża pieczarka
- odrobina sera żółtego
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- rozgrzewamy piekarnik do 180 st
- rozbijamy delikatnie kotleta i doprawiamy do smaku solą i pieprzem
- układamy w naczyniu żaroodpornym
- warzywa kroimy w paski
- na schab kładziemy cebulę, pieczarki i bakłażana
- posypujemy startym serem żółtym
- zapiekamy przez ok 30 min
Podajemy z ziemniakami, szczególnie dobre z zapiekanymi ziemniakami :)
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)