Owsianka z jagodami
Postanowiłam powrócić z owsiankami na śniadanie. Co prawda łatwiej mi teraz zrobić sobie szybko kanapkę ale zatęskniłam za ciepłą owsianką. Dodatkowo robiłam porządki w naszej szafkowej spiżarni i znalazłam dużo słoiczków z dżemami, owocami itp, a wśród nich właśnie jagody.
Składniki :
- 1 szklanka płatków owsianych, u mnie mieszanka płatków
- 1,5 szklanki mleka - jeśli lubicie bardziej płynną owsiankę dodajcie mleka znacznie więcej (2 lub nawet 2,5 szklanki)
Przygotowanie:
- Płatki wsypać do garnuszka i zalać mlekiem
- Dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu, aż płatki zmiękną
- Płatki przełożyć do miseczki i dodać jagody
- Smaczne zarówno na ciepło jak i zimno, ale tym razem wybrałam ciepłą wersję.
Smacznego!!
Wygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńKinga i taka była :-D dziękuję :)
Usuńte jagody w środku zimy niezmiernie kuszą :)
OdpowiedzUsuńMagda polecam :-D
Usuń