środa, 7 stycznia 2015

Owsianka z jagodami

Postanowiłam powrócić z owsiankami na śniadanie.  Co prawda łatwiej mi teraz zrobić sobie szybko kanapkę ale zatęskniłam za ciepłą owsianką.  Dodatkowo robiłam porządki w naszej szafkowej spiżarni i znalazłam dużo słoiczków z dżemami,  owocami itp, a wśród nich właśnie jagody. 







Składniki :
  • 1 szklanka płatków owsianych,  u mnie mieszanka płatków 
  • 1,5 szklanki mleka - jeśli lubicie bardziej płynną owsiankę dodajcie mleka znacznie więcej (2 lub nawet 2,5 szklanki)



Przygotowanie:
  • Płatki wsypać do garnuszka i zalać mlekiem 
  • Dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu,  aż płatki zmiękną 
  • Płatki przełożyć do miseczki i dodać jagody
  • Smaczne zarówno na ciepło jak i zimno,  ale tym razem wybrałam ciepłą wersję.






Smacznego!!

4 komentarze:

zostaw po sobie ślad :)