Schab na cebulce
Taka mała przerwa w blogowaniu pomiędzy gotowaniem, moim lekarzem i szczepieniem Miśki. Przez ostatnie dwa dni czasu brak na wszystko - korzystałam również z pięknej pogody, niespotykanej w styczniu :)
Dzisiaj tak na szybko przed nadejściem kolędy :)
Może ktoś będzie miał ochotę na schabowego trochę na inny sposób. Praktycznie tylko dwa składniki i przypraw też niewiele - sól i pieprz. Robi się samo tylko trzeba uważać żeby nie przedobrzyć.
Skład:
- schab na kotlety
- 2 cebule
- sól i pieprz
- masło lub olej do cebulki
Przygotowanie:
- cebulę kroimy w piórka
- schab mocno rozbijamy - solimy i pieprzymy z obu stron
- na patelni układamy połowę cebuli, na nią schabowe i kolejną porcję cebuli
- dusimy na małym ogniu, pamiętając aby od czasu do czasu przemieszać cebulę - ok 20-30 min
Smacznego!
ps. R się śmieje że schabu nie widać, ale on uwielbia taką cebulkę ;)
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)