sobota, 17 stycznia 2015

Schab na cebulce

Taka mała przerwa w blogowaniu pomiędzy gotowaniem, moim lekarzem i szczepieniem Miśki. Przez ostatnie dwa dni czasu brak na wszystko - korzystałam również z pięknej pogody, niespotykanej w styczniu :) 

Dzisiaj tak na szybko przed nadejściem kolędy :) 
Może ktoś będzie miał ochotę na schabowego trochę na inny sposób. Praktycznie tylko dwa składniki i przypraw też niewiele - sól i pieprz. Robi się samo tylko trzeba uważać żeby nie przedobrzyć.


Skład:
  • schab na kotlety
  • 2 cebule 
  • sól i pieprz
  • masło lub olej do cebulki 

Przygotowanie:
  • cebulę kroimy w piórka 
  • schab mocno rozbijamy - solimy i pieprzymy z obu stron
  • na patelni układamy połowę cebuli, na nią schabowe i kolejną porcję cebuli 
  • dusimy na małym ogniu, pamiętając aby od czasu do czasu przemieszać cebulę - ok 20-30 min 





Smacznego! 

ps. R się śmieje że schabu nie widać, ale on uwielbia taką cebulkę ;) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)