sos do pijanego schabu
Wykorzystując wywar, który powstał podczas pieczenia schabu, zaistniał sos wiśniówkowy. Taki smak jeszcze nie zagościł w mojej kuchni. A aromat jaki rozchodził się po kuchni ..... nie da się go opisać.
Składniki:
- wywar powstały z pieczenia schabu
- woda do uzupełnienia
- śmietanka
- łyżka mąki
- sól i pieprz
- papryka słodka - ponieważ wywar sam w sobie jest już aromatyczny więcej przypraw nie trzeba
- do garnka wlewamy wywar i uzupełniamy odrobiną wody (w zależności ile sosu chcemy uzyskać) - zagotowujemy
- dodajemy przyprawy do smaku
- dodajemy śmietankę wymieszaną z mąką - rozrabiamy z sosem, zagotowujemy i mieszamy dopóki nie zgęstnieje
Smacznego !
skorzystam. schab juz w piekarniku:) wrazeniami podziele sie jeszcze dzisiaj.
OdpowiedzUsuńczekam na wieści :)
Usuń