ciasto francuskie z bajecznym kremem z owocami

Przyznaję się bez bicia - ten krem mnie onieśmielił. Tylko trzeba przyznać słodki tak bardzo, że wystarczy dosłownie malutki kawałeczek jest wystarczający. Ciasto robi się błyskawicznie, tylko trzeba odrobinę dłużej poczekać, aż wszystko stężeje. 



Składniki:
  • ciasto francuskie
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 1 opakowanie serka mascarpone (250 g)
  • owoce sezonowe - u mnie maliny 

Przygotowanie:
  • ciasto francuskie rozłożyć w naczyniu żaroodpornym i piec zgodnie z przepisem na opakowaniu (zapewne ok 25 min w temp. 180-200 st)
  • w gorącej kąpieli (lub w kuchence mikrofalowej przez 30-40 s) rozpuścić białą czekoladę
  • do lekko ostudzone czekolady dodać mascarpone i dokładnie wymieszać
  • na upieczone ciasto wylać masę czekoladową i ułożyć owoce
  • odłożyć do stężenia :) 
Powiem krótko niebo w gębie : )







Smacznego !

Komentarze

  1. Aż mi ślinka pociekła! W weekend mamy z mężem rocznicę, więc upiekę to pyszne ciasto.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się i szczerze polecam :) i najlepszego!

      Usuń

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)

Najczęściej wyszukiwane przepisy :)