ciasto francuskie z budyniem i owocami

Jeśli jest tak gorąco to nie ukrywajmy nie chce się siedzieć przy garach czy piekarniku. Ale na deser każdy ma ochotę :) Dlatego zapraszam na przepis, który nie wymaga może zbyt długiego siedzenia przy gorącym, ale smak wynagradza nam wszystko :) 



Składniki:
  • ciasto francuskie
  • opakowanie budyniu 
  • 1/2 l mleka
  • owoce - maliny i borówki (ale mogą być Wasze ulubione)
Przygotowanie:
  • piekarnik rozgrzej do 180-200 st - zobacz co jest napisane na opakowaniu ciasta francuskiego :) 
  • formę wysmaruj masłem i rozłóż na niej ciasto 
  • ciasto nakłuj widelcem tak żeby nie wyrosło  - piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ok 20 min)
  • budyń ugotuj w mleku zgodnie z informacją na opakowaniu i ostudź - aby nie powstał kożuch przykryj budyń folią spożywczą
  • gdy już ciasto i budyń ostygną na ciasto wyłóż budyń i ułóż owoce
  • odłóż do lodówki na min 2 h





Smacznego !

Komentarze

Popularne posty