brownie z orzechami
Jak już wiecie uwielbiam przepisy, przy których człowiek się nie narobi a rezultat będzie nieziemski. Jednym z takich przepisów jest znaleziony na stronie małej cukierenki brownie z orzechami.
Moje brownie przygotowałam w małej keksówce, więc forma inna niż w oryginale, ale smakuje pewnie tak samo dobrze :)
Składniki:
- 60 g masła
- 50 g kakao bez cukru
- 150 g cukru
- szczypta soli
- 60 g mąki
- kilka kropel aromatu waniliowego
- 2 duże jaja
- 120 g + 50 g orzechów włoskich
- roztopić masło
- do masła dodać kakao, cukier, sól, mąkę i aromat - wymieszać
- dodać jaja i 120 g orzechów - ponownie wymieszać
- ciasto wyłożyć do foremki (proponowana wersja kwadratowa 23x23) - ja dałam do keksówki
- na wierzch wysypać pozostałą część orzechów i lekko docisnąć
- piec w nagrzanym do 180 st piekarniku ok 30 min
Smacznego !
ps. udało mi się zachować kilka kawałków i po kilku dniach smakuje tak samo dobrze.
brownie z orzechami jeszcze bardziej do mnie przemawia *-*
OdpowiedzUsuńpolecam :) !
Usuńto ja dziś zrobię:)
OdpowiedzUsuńi jak wyszło ?:)
UsuńPyszne musiało być. Rozpływają się czekolada i chrupiące orzechy, mniam :)
OdpowiedzUsuńoj było :)
Usuń