sobota, 7 lipca 2012

racuchy drożdżowe z jabłkami - Thermomix

Gorąco bo tyle można powiedzieć.
Zapraszam na racuchy drożdżowe z jabłkami.



Składniki (wg książki Dobre gotowanie Thermomix)
  • 2 1/2 MT mleka
  • 2 jaja
  • 50 g cukru
  • 50 g oleju do ciasta
  • 30 g drożdży
  • 300 g mąki (użyłam orkiszowej)
  • olej do smażenia
  • jabłka

Przygotowanie:
  • Jabłka obrać i pokroić w paseczki - nie lubię mocno rozdrobnionych jabłek w racuchach. 
  • Do naczynia włożyć wszystkie produkty wg podanej kolejności. 
  • Wyrabiać 2 minuty obr poz. Interwał.
  • Ciasto pozostawić na 10 minut aby wyrosło.
  • Nabieramy łyżką i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor, kładąc na racuchy pokrojone jabłka.


Jemy na ciepło lub na zimno :)






Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)