wtorek, 31 lipca 2012

kokosowe szaleństwo - malibu własnej roboty

Przyszła pora na następne kokosowe szaleństwo. Z wykorzystaniem wiórek kokosowych, które pozostały nam ze zrobionego mleka kokosowego (przepis tutaj)




 Składniki:
*200g wiórek kokosowych
*250ml spirytusu
*1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
*1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
*słoik z nakrętką


Wykonanie:
Wiórki wsypać do słoiczka i zalać alkoholem. Zakręcić i zostawić tak na 4 dni. Po czterech dniach odsączyć wiórki. Do dzbanka wlać obie puszki mleka i dolać alkohol. Całość zmiksować i przelać do butelki. Schłodzić i pić :)


Przed użyciem wstrząsnąć :)  




UWAGA - wciąga ;p

2 komentarze:

  1. mnie by na pewno wciągnęło :) a co porabiasz w gdańsku:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj wciąga wciąga - a na spirytusie mocne ;) a w gdańsku służbowo jestem na szkoleniu :)

      Usuń

zostaw po sobie ślad :)