kokosowe szaleństwo - malibu własnej roboty
Przyszła pora na następne kokosowe szaleństwo. Z wykorzystaniem wiórek kokosowych, które pozostały nam ze zrobionego mleka kokosowego (przepis tutaj)
Składniki:
*200g wiórek kokosowych
*250ml spirytusu
*1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
*1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
*słoik z nakrętką
Wykonanie:
Wiórki wsypać do słoiczka i zalać alkoholem. Zakręcić i zostawić tak na 4 dni. Po czterech dniach odsączyć wiórki. Do dzbanka wlać obie puszki mleka i dolać alkohol. Całość zmiksować i przelać do butelki. Schłodzić i pić :)
Przed użyciem wstrząsnąć :)
UWAGA - wciąga ;p
Składniki:
*200g wiórek kokosowych
*250ml spirytusu
*1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego
*1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
*słoik z nakrętką
Wykonanie:
Wiórki wsypać do słoiczka i zalać alkoholem. Zakręcić i zostawić tak na 4 dni. Po czterech dniach odsączyć wiórki. Do dzbanka wlać obie puszki mleka i dolać alkohol. Całość zmiksować i przelać do butelki. Schłodzić i pić :)
Przed użyciem wstrząsnąć :)
UWAGA - wciąga ;p
mnie by na pewno wciągnęło :) a co porabiasz w gdańsku:)
OdpowiedzUsuńoj wciąga wciąga - a na spirytusie mocne ;) a w gdańsku służbowo jestem na szkoleniu :)
Usuń