nadziewane mielone
Czasami należy posłuchać swojej drugiej połówki - ponieważ mają całkiem ciekawe pomysły :) R wpadł na pomysł nadziewanego mielonego - nadziewany serem żółtym i szynką. Wyszło bardzo ciekawie :)
Składniki:
- 300 g piersi z kurczaka
- 200 g udźca z indyka
- jajko
- przyprawy: nasze ulubione - ja dałam do mięsa mielonego, paprykę i ciekawą przyprawę otrzymaną od Taty (ale co to jest to nie wiem ;p)
- ser żółty
- szynka
- bułka tarta
Przygotowanie:
- mielimy mięso (lub kupujemy już mielone)
- dodajemy jajko i przyprawy
- do wyrobionego mięsa dodajemy bułkę tartą - tak aby mięso się skleiło
- urywamy kawałek mięsa - rozgniatamy na płaski placek - na środek układamy plaster sera i szynki - zawijamy - uklepujemy
- smażymy na patelni
- podajemy gorące :)
Podaliśmy z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty.
Smacznego !
Lubię mielone a to wydaje się ciekawa odmiana dla przyrządzenia tego dania :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!!
Natka my też jesteśmy fanami mielonego - każda odmiana jest bardzo potrzebna :)
Usuń