środa, 14 listopada 2012

nadziewane mielone

Czasami należy posłuchać swojej drugiej połówki - ponieważ mają całkiem ciekawe pomysły :) R wpadł na pomysł nadziewanego mielonego - nadziewany serem żółtym i szynką. Wyszło bardzo ciekawie :)





Składniki:
  • 300 g piersi z kurczaka
  • 200 g udźca z indyka
  • jajko
  • przyprawy: nasze ulubione - ja dałam do mięsa mielonego, paprykę i ciekawą przyprawę otrzymaną od Taty  (ale co to jest to nie wiem ;p)
  • ser żółty 
  • szynka
  • bułka tarta

Przygotowanie:
  • mielimy mięso (lub kupujemy już mielone)
  • dodajemy jajko i przyprawy 
  • do wyrobionego mięsa dodajemy bułkę tartą - tak aby mięso się skleiło  
  • urywamy kawałek mięsa - rozgniatamy na płaski placek - na środek układamy plaster sera i szynki - zawijamy - uklepujemy 
  • smażymy na patelni
  • podajemy gorące :) 



Podaliśmy z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty.


Smacznego !

2 komentarze:

  1. Lubię mielone a to wydaje się ciekawa odmiana dla przyrządzenia tego dania :)
    Pozdrawiam!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Natka my też jesteśmy fanami mielonego - każda odmiana jest bardzo potrzebna :)

      Usuń

zostaw po sobie ślad :)