kompot z truskawkami, rabarbarem i czarną porzeczką
Nasza działka oddaje nam pierwsze plony. Truskawki i rabarbar w pełni. Czerwone porzeczki już dojrzewają na krzakach. Ale tym razem jeszcze ostatnie porcje czarnej z zamrażalnika. Uwielbiam kompoty i właśnie nadszedł na nie czas. Ja swoich nie słodzę, ale zawsze jeśli ktoś uważa, że takich nie przełknie - można dosłodzić :)
Składniki:
- kilka garści truskawek
- 1 laska rabarbaru
- 2 garście mrożonej czarnej porzeczki
- woda
Przygotowanie:
- truskawki myjemy i obieramy z szypułek
- rabarbar obieramy z pierwszej skórki i kroimy w mniejsze kawałki
- do garnka wkładamy wszystkie owoce i zalewamy wodą
- gotujemy na wolnym ogniu
- podajemy ciepły lub schłodzony
Na zdrowie !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)