sobota, 29 października 2016

pasta z tuńczyka

Nie wiem jak u Was, ale u mnie w domu puszka tuńczyka zawsze siedzi gdzieś w zakamarkach kuchennych. A jak jest już puszka to wariacji na jej temat wiele. Najprostsza i najszybsza pasta na kanapki jest najlepsza. Idealnie nadaje się również na imprezę jako przekąska na krakersy. Oczywiście wtedy każdy musi zjeść, żeby nie było ;)

Składniki:
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżeczki majonezu
  • mała cebulka 
  • sól i pierz do smaku
Przygotowanie:
  • cebulkę kroimy w kosteczkę wedle uznania
  • tuńczyka odsączamy z sosu - dodajemy do cebuli
  • dokładnie mieszamy - można widelcem lub blenderem
  • dodajemy majonez, mieszamy i doprawiamy do smaku
Najlepiej smakuje z ciemnych chlebem i ogóreczkiem :)




Smacznego !

2 komentarze:

  1. Idealnie się prezentuje. Zrobię ją, gdy upiekę swój chleb żytni na zakwasie. :) Zapraszam na swój blog kulinarny. http://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :) ja jeszcze nie zrobiłam swojego zakwasu. Zbieram się i zbieram

      Usuń

zostaw po sobie ślad :)