błyskawiczna fasolka po bretońsku
Nawet będąc w trakcie tzw diety można dobrze i smacznie zjeść. Bo dieta to nie tylko zielenina czy surowe warzywka. Można również zjeść fasolkę po bretońsku, w trochę odmienionej wersji. A że czasu czasami nam brakuje to w wersji błyskawicznej, korzystając z fasolki w puszce.
Składniki:
na dwie osoby
- puszka fasoli białej lub czerwonej
- puszka pomidorów
- 100 g koncentratu pomidorowego
- oliwa z oliwek
- 100 g chudej kiełbasy
- majeranek i tymianek
Przygotowanie:
- na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę
- dodać fasolę, pomidory i koncentrat i przyprawy - dusić pod przykryciem ok 15 min
- na talerzu można podsypać również natką pietruszki
Zajadać z kromką pełnoziarnistego chleba
Smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)