czwartek, 27 października 2016

błyskawiczna fasolka po bretońsku

Nawet będąc w trakcie tzw diety można dobrze i smacznie zjeść. Bo dieta to nie tylko zielenina czy surowe warzywka. Można również zjeść fasolkę po bretońsku, w trochę odmienionej wersji. A że czasu czasami nam brakuje to w wersji błyskawicznej, korzystając z fasolki w puszce.



Składniki:
na dwie osoby

  • puszka fasoli białej lub czerwonej 
  • puszka pomidorów 
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • oliwa z oliwek
  • 100 g chudej kiełbasy 
  • majeranek i tymianek

Przygotowanie:
  • na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę
  • dodać fasolę, pomidory i koncentrat i przyprawy - dusić pod przykryciem ok 15 min
  • na talerzu można podsypać również natką pietruszki 
Zajadać z kromką pełnoziarnistego chleba




Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)