wafle przekładane masą krówkową
Kto z nas nie pamięta z dzieciństwa tego smaku. Nawet nie ma co przedłużać wstępu. Potrzebujemy tylko dwa produkty - wafle i masa krówkowa. A te w szafce leżały od dawna :)
Dzisiaj jedziemy w odwiedziny, więc zawsze miło jak przyniesie się mały smakołyk.
Składniki:
- wafle
- masa krówkowa
Przygotowanie:
- masę krówkową dla własnej wygody wyciągamy z puszki i dokładnie mieszamy
- wafle przekładamy masą - ilość wafelków w zależności od tego jak wysokie chcemy je mieć - użyłam 6 na swoją porcję
- gotowe wafle przykrywamy najlepiej papierem (może być sreberko czy papier śniadaniowy/do pieczenia), na to układamy deskę do krojenia tak aby pokryła wszystkie wafle i starą, dobrą , sprawdzoną metodą, na to kładziemy garnek wypełniony wodą :) - dlaczego ? żeby wafle się dobrze skleiły :)
Jemy na drugi dzień - chociaż kilka zniknęło już wieczorem ;-)
Smacznego !
Już to kocham! :)
OdpowiedzUsuńMoc w prostocie, moc! :)
Cieszę się :) A wafli już nie ma ;)
Usuńzupełnie nie wiem dlaczego tak szybko zniknęły ;)
tak tak , te znam i tez jedne z maslem i cukrem krecone palka , byly tez super dobre , jejcius ponad 40 lat temu
OdpowiedzUsuńTakie pewnie najlepsze :)
Usuń