schab na kanapki
Często gęsto wolę sama przygotować nam coś na kanapki. Jednak co samemu się zrobi to samemu :)
Tym razem kupiłam nieduży kawałek schabu i po całonocnej kąpieli w marynacie wylądował w piekarniku. Wyszedł całkiem niezły a co najważniejsze szybko, tanio i smacznie :)
Składniki:
Tym razem kupiłam nieduży kawałek schabu i po całonocnej kąpieli w marynacie wylądował w piekarniku. Wyszedł całkiem niezły a co najważniejsze szybko, tanio i smacznie :)
Składniki:
- kawałek schabu - ok 1 kg
- oliwa z oliwek
- przyprawy ;
- papryka czerwona słodka i ostra
- czosnek niedźwiedzi
- imbir
- sól i pieprz
folia do pieczenia
Przygotowanie:
- schab nacieramy przyprawami i oliwą
- wkładamy do folii do pieczenia
- pozostawiamy w lodówce na całą noc
- pieczemy w folii lub naczyniu żaroodpornym, w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 30-40 min
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)