środa, 6 maja 2015

schab na kanapki

Często gęsto wolę sama przygotować nam coś na kanapki. Jednak co samemu się zrobi to samemu :)
Tym razem kupiłam nieduży kawałek schabu i po całonocnej kąpieli w marynacie wylądował w piekarniku. Wyszedł całkiem niezły a co najważniejsze szybko, tanio i smacznie :)



Składniki:

  • kawałek schabu - ok 1 kg
  • oliwa z oliwek
  • przyprawy ;
    • papryka czerwona słodka i ostra
    • czosnek niedźwiedzi
    • imbir
    • sól i pieprz
folia do pieczenia 



Przygotowanie:
  • schab nacieramy przyprawami i oliwą
  • wkładamy do folii do pieczenia
  • pozostawiamy w lodówce na całą noc
  • pieczemy w folii lub naczyniu żaroodpornym, w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 30-40 min 






Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)