piątek, 22 maja 2015

wafle przekładane masą krówkową

Kto z nas nie pamięta z dzieciństwa tego smaku. Nawet nie ma co przedłużać wstępu. Potrzebujemy tylko dwa produkty - wafle i masa krówkowa. A te w szafce leżały od dawna :) 

Dzisiaj jedziemy w odwiedziny, więc zawsze miło jak przyniesie się mały smakołyk.





Składniki:

  • wafle
  • masa krówkowa
Przygotowanie:
  • masę krówkową dla własnej wygody wyciągamy z puszki i dokładnie mieszamy
  • wafle przekładamy masą - ilość wafelków w zależności od tego jak wysokie chcemy je mieć - użyłam 6 na swoją porcję 
  • gotowe wafle przykrywamy najlepiej papierem (może być sreberko czy papier śniadaniowy/do pieczenia), na to układamy deskę do krojenia tak aby pokryła wszystkie wafle i starą, dobrą , sprawdzoną metodą, na to kładziemy garnek wypełniony wodą :) - dlaczego ? żeby wafle się dobrze skleiły :) 
Jemy na drugi dzień - chociaż kilka zniknęło już wieczorem ;-)







Smacznego ! 

4 komentarze:

  1. Już to kocham! :)
    Moc w prostocie, moc! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się :) A wafli już nie ma ;)
      zupełnie nie wiem dlaczego tak szybko zniknęły ;)

      Usuń
  2. tak tak , te znam i tez jedne z maslem i cukrem krecone palka , byly tez super dobre , jejcius ponad 40 lat temu

    OdpowiedzUsuń

zostaw po sobie ślad :)