Mus z dyni

Sezon na dynię uważam na bardzo rozpoczęty. Został mi kawałek mojej wielkiej dyni i stąd pomysł na przerobienie go na mus, tak abym mogła spokojnie dodawać go do ciast czy mącznych przeróbek. I tak oto w niecałe 30 min miałam całą michę pysznego i naturalnego musu. Do tej wersji nie dodawałam niczego, tak abym mogła dobrowolnie używać :) 



Składniki:
  • 1 kg obranej dyni
  • 100 g wody 
Przygotowanie:
  • dynię pokrój w kostkę i włóż do naczynia miksującego 
  • zmiksuj - czas 30 s/ obr. 5-6
  • dodaj wodę 
  • na pokrywę naczynia miksującego połóż koszyczek - gotuj czas 20 min/temp. 100 st/ obr 2
  • zmiksuj ponownie - czas 20 s/ obr 5-6
  • przełóż do pojemnika, w którym chcesz przechowywać :)




Smacznego!

Komentarze

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)

Najczęściej wyszukiwane przepisy :)