sobota, 11 marca 2017

owsianka orzechowa

Śniadanie to podstawa i chyba każdy z nas to wie. Owsianki jedni uwielbiają inni wręcz przeciwnie. Ja należę do tych pierwszych. I nie ma znaczenia czy na ciepło czy na zimno, czy z mlekiem czy z jogurtem - owsianka często musi być. Zaczynam do niej również przekonywać Miśkę, która najpierw miała na nią ostre ząbki, a teraz powoli się przekonuje. Tym razem wersja orzechowa. 



Składniki:
  • szklanka mleka
  • 5 łyżek płatków owsianych górskich
  • garść orzechów

Przygotowanie:
  • do garnuszka wlewamy mleko i płatki owsiane
  • gotujemy od czasu do czasu mieszając, uważając żeby się nie przypaliło nam 
  • jak już płatki wsiąkną mleko ściągamy z płyty i dodajemy posiekane orzechy 
  • przekładamy do miseczki i posypujemy pozostałymi orzechami 





Na zdrowie !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)