rogaliki z ciasta francuskiego na wytrawnie
I ostatnia odsłona francuskich wariacji. Tym razem rogaliki na wytrawnie - z szynką, pieczarkami, papryką i serkiem. Nawet Miśka się zajada a nie jest ona mięsożerna ...
Składniki:
Składniki:
- ciasto francuskie
- roztrzepane jajko
- ser najlepiej parmezan lub inny włoskiego typu
- szynka
- pieczarki
- kawałek papryki
Przygotowanie:
- ser ścieramy na tarce lub drobno siekamy
- pieczarki i szynkę również siekamy
- ciasto francuskie kroimy w trójkąty i smarujemy jajkiem
- każdy szeroki kawałek trójkąta posypujemy serem, papryką, pieczarkami i szynką
- zwijamy w rogaliki i smarujemy jajkiem (można posypać jeszcze tym co się wysypało)
- układamy na papierze do pieczenia w ostępach ok 2 cm
- pieczemy ok 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 220 st
Smacznego !
Oj tak :)
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają .: )
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Dziękuję :)
Usuń