sobota, 31 grudnia 2016

rogaliki z ciasta francuskiego na wytrawnie

I ostatnia odsłona francuskich wariacji. Tym razem rogaliki na wytrawnie - z szynką, pieczarkami, papryką i serkiem. Nawet Miśka się zajada a nie jest ona mięsożerna ...



Składniki:
  • ciasto francuskie
  • roztrzepane jajko
  • ser najlepiej parmezan lub inny włoskiego typu
  • szynka 
  • pieczarki 
  • kawałek papryki
Przygotowanie:
  • ser ścieramy na tarce lub drobno siekamy 
  • pieczarki i szynkę również siekamy
  • ciasto francuskie kroimy w trójkąty i smarujemy jajkiem
  • każdy szeroki kawałek trójkąta posypujemy serem, papryką, pieczarkami i szynką
  • zwijamy w rogaliki i smarujemy jajkiem (można posypać jeszcze tym co się wysypało) 
  • układamy na papierze do pieczenia w ostępach ok 2 cm 
  • pieczemy ok 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 220 st





Smacznego !

4 komentarze:

zostaw po sobie ślad :)