dyniowe babeczki
Sezon dyniowy nadal trwa, a właściwie można powiedzieć, że jest jego epicentrum. Dlatego postanowiłam dzisiaj przygotować małą przyjemność z dyniową nutą. Coś innego, ale za to o przepięknym kolorze.
Babeczki wyszły bardziej na wytrawnie niż na słodko pomimo dużej ilości wiórek. Następnym razem dodam jednak odrobinę słodyczy w postaci miodu czy cukru.
Składniki:
- 500 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jaja
- szklanka pure z dyni
- 1/3 szklanki mleka
- 3 łyżki oleju
- wiórki kokosowe
- orzechy, cynamon
Przygotowanie:
- suche produkty łączymy ze sobą
- dodajemy do nich mokre
- mieszamy dokładnie
- przenosimy do foremek na muffinki
- pieczemy ok 20-25 min w temp 190 st.
Smacznego !
pyszna przekąska:)
OdpowiedzUsuńnawet moja Miśka się zajada ;)
UsuńAle świetne, na śniadanie dla mnie idealne! :)
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo i smacznego :)
Usuń