wtorek, 1 listopada 2016

dyniowe babeczki

Sezon dyniowy nadal trwa, a właściwie można powiedzieć, że jest jego epicentrum. Dlatego postanowiłam dzisiaj przygotować małą przyjemność z dyniową nutą. Coś innego, ale za to o przepięknym kolorze. 

Babeczki wyszły bardziej na wytrawnie niż na słodko pomimo dużej ilości wiórek. Następnym razem dodam jednak odrobinę słodyczy w postaci miodu czy cukru. 



Składniki:
  • 500 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jaja
  • szklanka pure z dyni
  • 1/3 szklanki mleka
  • 3 łyżki oleju
  • wiórki kokosowe
  • orzechy, cynamon

Przygotowanie:
  • suche produkty łączymy ze sobą
  • dodajemy do nich mokre
  • mieszamy dokładnie
  • przenosimy do foremek na muffinki
  • pieczemy ok 20-25 min w temp 190 st.





Smacznego !

4 komentarze:

zostaw po sobie ślad :)