ryba z fetą w pomidorach
Że ryba dobra jest prawie na wszystko wiadomo. A jeszcze jak jest z piekarnika to już będzie bardzo zdrowo. Co prawda nie wiem jak przekonać do ryb Miśkę, ale do ryżu z sosem powstałym z pomidorów z ziołami prowansalskimi nie musiałam Jej przekonywać. Pocieszam się tym, że chociaż koło ryby jej zestaw leżał.
Składniki:
- 150 g ryby najlepiej świeżej
- 200 g pomidorów z puszki
- 50 g sera feta
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny, sól, pieprz, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
- posmarowaną oliwą oraz przyprawioną solą, pieprzem i sokiem z cytryny rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym
- na rybie ułożyć pomidory
- posypać ziołami prowansalskimi i pokruszoną fetą
- piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 30 min
Podawać z ugotowanym ryżem :)
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)