czwartek, 24 listopada 2016

ryba z fetą w pomidorach

Że ryba dobra jest prawie na wszystko wiadomo. A jeszcze jak jest z piekarnika to już będzie bardzo zdrowo. Co prawda nie wiem jak przekonać do ryb Miśkę, ale do ryżu z sosem powstałym z pomidorów z ziołami prowansalskimi nie musiałam Jej przekonywać. Pocieszam się tym, że chociaż koło ryby jej zestaw leżał.  



Składniki:
  • 150 g ryby najlepiej świeżej
  • 200 g pomidorów z puszki
  • 50 g sera feta
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny, sól, pieprz, zioła prowansalskie

Przygotowanie:
  • posmarowaną oliwą oraz przyprawioną solą, pieprzem i sokiem z cytryny rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym
  • na rybie ułożyć pomidory 
  • posypać ziołami prowansalskimi i pokruszoną fetą
  • piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 30 min 


Podawać z ugotowanym ryżem :) 


Smacznego 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)