ryba z fetą w pomidorach
Że ryba dobra jest prawie na wszystko wiadomo. A jeszcze jak jest z piekarnika to już będzie bardzo zdrowo. Co prawda nie wiem jak przekonać do ryb Miśkę, ale do ryżu z sosem powstałym z pomidorów z ziołami prowansalskimi nie musiałam Jej przekonywać. Pocieszam się tym, że chociaż koło ryby jej zestaw leżał.  
Składniki:
- 150 g ryby najlepiej świeżej
 - 200 g pomidorów z puszki
 - 50 g sera feta
 - oliwa z oliwek
 - sok z cytryny, sól, pieprz, zioła prowansalskie
 
Przygotowanie:
- posmarowaną oliwą oraz przyprawioną solą, pieprzem i sokiem z cytryny rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym
 - na rybie ułożyć pomidory
 - posypać ziołami prowansalskimi i pokruszoną fetą
 - piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez ok 30 min
 
Podawać z ugotowanym ryżem :) 
Smacznego 

Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)