wtorek, 28 maja 2013

zapiekanka ze szparagami

Coś na szybko - ostatnio wszystko się tak u mnie robi




Składniki:
  • białe szparagi
  • cukinia
  • papryka czerwona
  • jajko
  • mleko lub śmietana
  • sól, pieprz, gałka muszkatałowa
  • ew kukurydza


Przygotowanie:
  • szparagi kroimy na mniejsze części i gotujemy ok 5 minut 
  • cukinię i paprykę kroimy w paski
  • w naczyniu żaroodpornym układamy szparagi, paprykę i cukinię (ew dodajemy kukurydzę)
  • przygotowujemy sos - jajko łączymy ze śmietaną lub mlekiem - dodajemy przyprawy i zalewamy nasze warzywa
  • pieczemy w temp 190 st ok 20 minut 
  • jemy najlepiej na ciepło - mi najbardziej smakuje z keczupem ;)



Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)