kotlety rybne
Nie wiem który raz już z kolei robię te kotlety (zamrażalnik jest pełen "świeżego" dorsza z nad Bałtyku) ale zawsze wychodzą.
Przepis pochodzi ze strony Kotleta - są niezastąpieni :)
Składniki:
Przygotowanie:
Smacznego !
Przepis pochodzi ze strony Kotleta - są niezastąpieni :)
Składniki:
- pół kg ryby - ja miałam dorsza
- czerstwa kajzerka namoczona w wodzie lub mleku
- natka pietruszki
- Jarzynka
- bułka tarta
Przygotowanie:
- filety zmielić (np. przez maszynkę - u mnie Thermomix),
- dodać odsączoną bułkę, jarzynkę i natkę pietruszki - dokładnie wymieszać
Smacznego !
Jak dla mnie to morderczo spalone.Czy Malzon w ogole czuje smak?
OdpowiedzUsuńNiektórzy takie lubią ;p
UsuńProszę wybaczyć, ale to ledwo da się czytać. Nie wspomnę już o tym, że przepis jest niezwykle niedokładny. Ta "jarzynka" chociażby. Czy chodzi o jakąś przyprawę (choć w takim przypadku nazwa napisana być powinna z wielkiej litery), czy o zmielenie z kotletami jakiegoś warzywa (o czym także słyszałem), czy też chodzi o coś zupełnie innego?
OdpowiedzUsuńPrzykro mi, jestem na nie.
Anonimowy - trudno - nie każdy musi być na tak ;)
Usuń