niedziela, 26 lutego 2017

Pasta z tuńczykiem

Oj dawno za mną już chodził tuńczyk. Ale właśnie w jakiejś paście lub sałatce. Wczoraj tato zaproponował mi swoją propozycję na kolację i od razu skradła mogę serce (i podniebienie). A do szczęścia niewiele potrzeba.




Składniki:
  • 2 puszki tuńczyka najlepiej w oleju
  • 1 puszka groszku
  • 2-3  jaja na twardo
  • 1 niewielki por (biała część)
  • Majonez wg uznania
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Do miski wrzucamy tuńczyka i groszek bez zajęty
  • Jaja kroimy w drobną kostkę i dodajemy do miski
  • Pora kroimy w paseczki, delikatnie solimy i odstawiamy na chwilę po czym dodajemy do miski
  • Dodajemy majonez wg uznania (jedni lubią bardziej zbite wersje drudzy mniej)
  • Solimy i pieprzymy do smaku i dokładnie mieszamy




Szybko jemy bo znika błyskawicznie.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)