Pasta z tuńczykiem
Oj dawno za mną już chodził tuńczyk. Ale właśnie w jakiejś paście lub sałatce. Wczoraj tato zaproponował mi swoją propozycję na kolację i od razu skradła mogę serce (i podniebienie). A do szczęścia niewiele potrzeba.
Składniki:
- 2 puszki tuńczyka najlepiej w oleju
- 1 puszka groszku
- 2-3 jaja na twardo
- 1 niewielki por (biała część)
- Majonez wg uznania
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Do miski wrzucamy tuńczyka i groszek bez zajęty
- Jaja kroimy w drobną kostkę i dodajemy do miski
- Pora kroimy w paseczki, delikatnie solimy i odstawiamy na chwilę po czym dodajemy do miski
- Dodajemy majonez wg uznania (jedni lubią bardziej zbite wersje drudzy mniej)
- Solimy i pieprzymy do smaku i dokładnie mieszamy
Szybko jemy bo znika błyskawicznie.
Smacznego!
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
zostaw po sobie ślad :)