środa, 4 stycznia 2017

surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem

Może ktoś nie ma pomysłu na surówkęna dzisiejszy obiad. My uwielbiamy kapustę pekińską, ale żeby nie było jak zawsze, tym razem dodałam odrobinę jabłka. Smak zależy od tego jakie jabłko mamy w domu - jak będzie słodkie surówka będzie słodziutka, jednak gdy jabłko będzie kwaskowate będzie intensywna.



Składniki:
  • kapusta pekińska
  • marchew
  • jabłko
  • sól i pieprz
  • oliwa

Przygotowanie:
  • kapustę siekamy 
  • marchew i jabłko ścieramy na tarce o drobnych oczkach 
  • warzywa solimy i pieprzmy i dodajemy odrobinę oliwy
  • dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę aby się mogły połączyć smaki


Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zostaw po sobie ślad :)