wtorek, 6 września 2016

deser z kaszy manny z jagodami

Zapas z zeszłego roku jagód jeszcze ostał się w czeluściach szafki. Skoro na pierogi czy jagodzianki będzie tego za mało, postanowiłam zrobić niespodziankę Młodej. Kasza manna nie jest może Jej ulubionym daniem, ale warto próbować.




Składniki:
na 3 niewielkie deserki
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka masła
  • 50 g kaszy manny 

Przygotowanie:
  • mleko zagotuj z cukrem 
  • masło rozpuść w rondelku i wsyp do niego powoli kasze manną - cały czas mieszając
  • dodać gorące mleko gotuj przez ok 5 min cały czas mieszając
  • kaszę przełożyć do pojemniczków (słoiczków) polać/posypać jagodami 

Smakuje dobrze na ciepło jak i na zimno :) 









Smacznego !

6 komentarzy:

  1. Smakowity pomysł na kaszę mannę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny deserek, sama taki czasem robię :) Zapraszam do mnie na konkurs :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kaszka manna zawsze dobrze siee kojarzy z dziecinstwem,z jesli jest z sosem jagodowym jest najlepsza nie wazne jaka pore roku mamy😊Zawsze gotuje kaszke dla mojej panny ona po prostu ja uwielbia i zajada sie jak male dziecko😂😊

    OdpowiedzUsuń

zostaw po sobie ślad :)