Kasza pęczak ze schabem i warzywami
Niestety dopadła mnie mała infekcja - człowiekowi z nosa ciekło, w gardle szczypało, a że karmi to znacznie mniej możliwości do wykorzystanie. I tak cudem udało się pokonać wsio praktycznie w kilka dni - ale ile kombinowania ... no nic to. Powrót do rzeczywistości jest.
Jestem maniaczką kasz - przyznaje się bez bicia, że mogę je jeść codziennie :) Ile kasz tyle możliwości. Plus jak dla mnie praktycznie pasują do wszystkiego :)
Tym razem zapraszam na bardzo szybką propozycję obiadową - kasza pęczak, schab i warzywa w roli głównej.
Składniki:
- kasza pęczak
- schab - kotlet
- dwie papryki
- marchew
- pieczarki
- jogurt naturalny
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- kaszę gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu
- schab kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni beztłuszczowej
- papryki, marchew i pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do schabu
- podlewamy wodą i dusimy do miękkości
- dodajemy łyżkę/dwie jogurtu naturalnego i pieprzymy i solimy do smaku
- dodajemy do kaszy i się rozkoszujemy ;)
Smacznego !
A jakiś pomysł na kaszę na słodko też masz? :)
OdpowiedzUsuńShariana postaram się coś wypróbować i jak mi posmakuje dam znać, bo w głowie pomysł jest tylko trzeba wykonać :)
UsuńOkej, czekam. Sama w najbliższym czasie zamierzam poeksperymentować na tym polu. ;)
Usuń