sobota, 25 kwietnia 2015

Kasza pęczak ze schabem i warzywami

Niestety dopadła mnie mała infekcja - człowiekowi z nosa ciekło, w gardle szczypało, a że karmi to znacznie mniej możliwości do wykorzystanie. I tak cudem udało się pokonać wsio praktycznie w kilka dni - ale ile kombinowania ... no nic to. Powrót do rzeczywistości jest.

Jestem maniaczką kasz - przyznaje się bez bicia, że mogę je jeść codziennie :) Ile kasz tyle możliwości. Plus jak dla mnie praktycznie pasują do wszystkiego :) 

Tym razem zapraszam na bardzo szybką propozycję obiadową - kasza pęczak, schab i warzywa w roli głównej.



Składniki:
  • kasza pęczak
  • schab - kotlet
  • dwie papryki
  • marchew
  • pieczarki
  • jogurt naturalny
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
  • kaszę gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu
  • schab kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni beztłuszczowej
  • papryki, marchew i pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do schabu 
  • podlewamy wodą i dusimy do miękkości
  • dodajemy łyżkę/dwie jogurtu naturalnego i pieprzymy i solimy do smaku
  • dodajemy do kaszy i się rozkoszujemy ;)



Smacznego !


3 komentarze:

  1. A jakiś pomysł na kaszę na słodko też masz? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Shariana postaram się coś wypróbować i jak mi posmakuje dam znać, bo w głowie pomysł jest tylko trzeba wykonać :)

      Usuń
    2. Okej, czekam. Sama w najbliższym czasie zamierzam poeksperymentować na tym polu. ;)

      Usuń

zostaw po sobie ślad :)