czwartek, 9 kwietnia 2015

makaron ze szpinakiem, kurczakiem i fetą

Jak wiadomo, szpinak pokochałam całkiem niedawno. Ale jest to miłość odwzajemniona. Za każdym razem danie ze szpinakiem jest smakowite. Ale trzeba przyznać, ze używam tylko świeżego szpinaku. Jakoś tak mrożony kojarzy mi się z mazią ... może się mylę, no ale mam takie wyobrażenie, którego nie mogę wyrzucić z głowy.

Tym razem mega wielki makaron w otoczeniu szpinaku, kurczaka i sera feta w śmietanie ;) Może mniej kalorycznie było by bez sera i śmietany no ale raz się żyje. 






Składniki:
  • garść makaronu - u mnie tym razem wielkie świderki
  • dwie garście szpinaku świeżego
  • pierś z kurczaka
  • dwa plastry sera feta
  • dwie, trzy łyżki śmietany 
  • sól i pieprz 
Przygotowanie:
  • ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu
  • kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni beztłuszczowej
  • do gotowego kurczaka dodać wypłukany szpinak
  • gdy szpinak już zmięknie dodać pokruszoną fetę i śmietanę
  • do gotowego dania dodać makaron i razem wszystko wymieszać


Smacznego !

2 komentarze:

  1. Też nie znoszę mrożonego szpinaku. Za to ten w liściach... mmm. :)
    Zmieniłabym tylko makaron na pełnoziarnisty i obiad jak marzenie. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Shariana wtedy to już będzie zdrowotna rewelacja - no bez śmietany jeszcze ;)

      Usuń

zostaw po sobie ślad :)